Nógrádi támogatás Kárpátaljára

2016. szeptember 09. 21:04
Nógrádi támogatás Kárpátaljára
A Héhalmi Falunap keretében 2016. augusztus 20-án személyesen találkoztak Héhalom Község Önkormányzata képviselői, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke valamint a testvértelepülés Tiszacsoma képviselői, hol a felek a kárpátaljai település támogatásának lehetőségeiről tárgyaltak.

Tiszacsomán, az alig ezerfős kárpátaljai kistelepülésen már évek óta működik polgárőrség. A határon átnyúló község nagyon kevés támogatásban részesül. Az ottani polgárőr egyesület 15 fővel lát el szolgálatot, melyhez nem rendelkeznek szolgálati gépjárművel, láthatósági mellényekkel. Az egyesület tagjait főként az idősebb korosztály képviseli, ezért elhatározták, hogy igyekeznek bevonni a fiatal korosztályt is a közbiztonsági feladatok ellátásába. A Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke támogatásáról biztosította Kovács Szvetlánát, Csoma község polgármesterét.

Nem sokkal ezután Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke tudomást szerzett arról, hogy Bakos József, Héhalom község polgármestere egy kisebb polgárőr delegációval Kárpátaljára készül, így intézkedett, hogy indulásuk előtt polgárőr felszereléseket juttat el Héhalomba, hogy a kiutazók átadhassák a tiszacsomai polgárőr egyesületnek.
A feliratos ingek, pólók átadására ünnepélyes keretek között került sor Tiszacsomán, a Művelődési Házban, ahol jelen volt Kovács Szvetlána polgármester asszony, Bakos József polgármester, Horváth László az Ukrajna Beregszászi Járási Tanács alelnöke, Bakancsos László az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség általános alelnöke, a Beregszászi Járási Tanács képviselője. Az eseményen jelen volt a Héhalom Községi Sportegyesület képviseletében Tóth Andrea, a női csapat kapitánya és Farkas Ferenc vezetőedző. Az egyesület két garnitúra mezzel érkezett, amely fontos eseményekhez kötődik, hiszen a női csapat több bajnoki mérkőzést nyert ebben a felszerelésben. A csomai kisiskolások egy tucat futball labdával és két garnitúra mezzel gazdagodtak a legnagyobb örömükre. A Héhalom Község Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület részéről Kopó Mátyás alelnök és Tóth László szolgálatvezető egy szolgálati gépjárműre szerelhető lámpát és két régi típusú polgárőr feliratú láthatósági mellényt adott át. Bakos József polgármester tolmácsolta Vass Miklós megyei elnök támogatásáról szóló ígéretét, mely szerint a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség a későbbiekben is támogatni szeretné a beregszászi járási települést.