Polgárőr találta meg az eltűnt férfit

2016. június 03. 15:10
Polgárőr találta meg az eltűnt férfit
Eltűnt személy felkutatásához kérték május 30-án a polgárőrök és a mentő kutyások segítségét a Nógrád megyei Bercelről. A két napig tartó megfeszített keresés szerencsére sikerrel járt.
Aggódva hívták 2016. május 30-án a Nógrád megyei polgárőröket az egyik berceli családból, hogy egy időskorú családtagjuk eltűnt. Az értesítésre azonnal reagált a Polgárőrség, és a béri polgárőrök valamint a Karancs Polgárőr Mentőcsoport tagjai a rendőrökkel közösen elkezdték az eltűnt személy felkutatását. A keresőkhöz időközben csatlakozott a Cserhát Mentőkutyás Egyesület is.
Polgárőrök támogatják a két napig tartó keresés után megtalált idős férfitSajnos hiába dolgoztak szervezetten és teljes erőbedobással, a keresés sötétedésig nem hozott eredményt, ezért ideiglenesen felfüggesztették azt azzal a kikötéssel, hogy másnap folytatják a mentési munkálatot.
A megfeszített munka a második nap viszont sikerrel járt, ugyanis a Karancs Speciális Mentőszolgálat és Polgárőr Egyesület egyik tagja öntudatlan állapotban, a kiszáradás határán, de még élve megtalálta az eltűnt személyt. A gyors elsősegélynyújtás után a polgárőrök azonnal átadták az időközben értesített és kiérkező Mentőszolgálat munkatársainak, akik az illetőt a legközelebbi kórházba szállították.

A polgárőrök ismételten bizonyították, hogy minden bűnmegelőzési és mentési feladatok végrehajtásában az élvonalban teljesítenek - mondta Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, aki a megfeszített, felelősségteljes munkáért és példamutató magatartásért köszönetét fejezte ki Szarvas Sándornak, a Karancs Speciális Mentőszolgálat és Polgárőr egyesület vezetőjének, Juhász Zoltánnak, a Cserhát Mentőkutyás, Különleges Mentő és Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület vezetőjének, Németh Lászlónak és Matyóka Ervinnek a Béri- illetve Berceli Polgárőr Egyesület vezetőinek, a keresésben részt vevő összes polgárőrnek és nem utolsó sorban Jánvári Andrásnénak, Bercel község polgármesterének, hisz ő gondoskodott a keresésben résztvevők étkezésében, ellátásában.

Információk szerint az idős ember állapota azóta rohamosan javult.