Polgárőrök tartóztatták fel

2016. augusztus 10. 16:37
Polgárőrök tartóztatták fel

A Nógrád megyei Diósjenő dohányboltjába augusztus 6-án 17.25-kor tért be egy 63 éves helyi lakos, aki azonnal kést kapott elő, s azzal fenyegette az eladót a bevételt követelve. Az eladó a kérésnek nem tett eleget, mi több, bekapcsolta a bolt riasztóját. Ezt hallva a támadó áthajolt a pulton, a kasszából nagyobb összegű készpénzt vett el, s a helyszínről elmenekült.

Nem jutott messzire. A közelben teljesített ugyanis járőrszolgálatot a Diósjenői Polgárőr Egyesület két tagja, az áldott állapotban lévő dr. Hugyecz Renáta és járőrtársa, Kapornai Mihály. Akik felfigyeltek a bolti riasztó hangjára, azonnal a helyszínre siettek, ahol a trafik eladója elmondta a történteket. Polgárőreink a járőr gépkocsival a rablás gyanúsítottja nyomába eredtek, s nem messze a dohánybolttól feltartóztatták, s a rendőrök kiérkezéséig visszatartották őt. 
Dr. Túrós András gratulál dr. Hugyecz Renáta polgárőrnek
A Rendőrségre érkezett bejelentés nyomán a Rétsági Rendőrkapitányságnak a településen szolgálatot teljesítő körzeti megbízottjai öt percen belül a helyszínre érkeztek, s a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható P. János helyi lakost átvették a polgárőröktől, majd átvizsgálták ruházatát, ahonnan előkerült a bűncselekmény elkövetéséhez használt kés és az eltulajdonított készpénz. P. Jánost a rendőrök előállították a Rétsági Rendőrkapitányságra, ahol felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, s bűnügyi őrizetbe vették.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke augusztus 10-én Nógrád megyei látogatása során, a Rétsági Rendőrkapitányságon dr. Nagy László rendőr dandártábornok, megyei főkapitány, Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Porubszki Zoltán, a Diósjenői Polgárőr Egyesület vezetője társaságában találkozott a szemfüles és bátor polgárőrökkel. 

Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, megyei főkapitány ad át jutalmat dr. Hugyecz Renátának
Megköszönte nekik helytállásukat, elismerését fejezte ki éberségükért és gyors reagálásukért, példamutató polgárőri magatartásukért, majd átnyújtotta nekik az OPSZ Elnöki Dicséretét és jutalmát.

A megye főkapitánya méltatta a Rendőrség és a Polgárőrség kiváló stratégiai együttműködését, amelynek jó példája volt ez az eset is. Dicsérte a polgárőröket gyors és példamutató magatartásukért, szakszerűségükért és átnyújtotta nekik a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének jutalmát.