Toboroztak a héhalomi polgárőrök

2016. június 06. 15:43
Toboroztak a héhalomi polgárőrök
Technikai bemutatót, elsősegély-nyújtási és tűzoltási gyakorlatot, népszerűsítést és tagtoborzást is végrehajtottak a héhalomi polgárőrök valamint az önkéntes tűzoltók júőnius 5-én az erdőtarcsai gyereknapon.
Bakos József, a Héhalmi Polgárőrség elnöke - aki egyben a település polgármestere is - megkérte a helyi önkénteseket, látogassanak el a Héhalomtól 7 km-re lévő Erdőtarcsára, és mutassák be tudásukat, eszközeiket az ottani gyermeknapon.
Ez azért is lehetséges, mert a Héhalmi Polgárőrség működési területéhez még Egyházasdengeleg és Erdőtarcsa is hozzátartozik. Ezért Kopó Mátyás, a Héhalmi Polgárőrség Ifjú Polgárőrök mentora úgy gondolta, összekötik a kellemest a hasznossal, és egyúttal polgárőr toborzót is tartanak a helyszínen.

Az ötletet tett követte. A héhalomi ifjú polgárőrök egy szituációs gyakorlatot mutattak be - ami az életben manapság sokat előfordul – ahol azt imitálták, hogy egy kamasz fiú rosszul lesz futballozás közben és elveszíti az eszméletét. Bemutatták és az érdeklődők gyűrűjében el is magyarázták mi ilyenkor a teendő, mi a helyes viselkedési mód.
Többen kérdezték az ifjakat, miként lehet hozzájuk tartozni és mit szoktak csinálni - mondja Fendrik Zoltán héhalomi polgárőr. - Elmesélték, hogy tagjaik közül nyolcan nemrég egy nemzetközi életmentő versenyen vettek részt, és ott nagyon jó eredményeket értek el, ahová a Polgárőrség támogatásával jutottak el. Elmondták azt is, hogy helyben szokták segíteni az időseket, szolgálatba járnak a felnőtt polgárőrökkel, és a nyár folyamán a Gyenesdiásra fognak majd menni, a Balaton-parton fognak majd a helyi polgárőrökkel együtt járőrszolgálatot ellátni.
A gyerekek legnagyobb örömére a polgárőrök mellett a Héhalmi Önkéntes Tűzoltók is tartottak tűzoltási bemutatót. Természetesen a kicsik körében nagy sikere volt a polgárőr és a tűzoltó autónak is.

Az egész napos program sikereként vonható le, hogy Markó Anita polgármester külön köszönetét fejezte ki a polgárőröknek és az önkéntes tűzoltóknak, valamint az is, hogy többen jelezték a polgárőrség soraiba történő belépési szándékukat.