Továbbra is aktívak a lovas polgárőrök

2020. május 11. 21:35
Továbbra is aktívak a lovas polgárőrök
Az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozata a kijárási korlátozások alatt is aktívan végzi feladatát.   
 
 

Töretlen az együttműködés a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályával – közölte dr. Radácsné Reszegi Rita, az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozatának elnöke annak kapcsán, hogy a lovas rendőrök és polgárőrök közös szolgálatot adnak az ország számos pontján. Együtt segítik a határvédelem munkáját Siklós, Mórahalom és Hercegszántó térségében, de folyamatos a járőrszolgálat Nógrád megyében is.

Önkénteseink minden településen kiváló kapcsolatot ápolnak a rendőrséggel és a polgármesteri hivatalokkal, így sokat segíthetnek a járványügyi helyzetben. Hatékonyan könnyítenek a hivatalos szervekre rótt többlet terheken. A lovas polgárőrök aktuális beszámolói alapján elmondható, hogy a lakosság általában együttműködő – mondta dr. Radácsné Reszegi Rita kiemelve, hogy gördülékenyen folyik tovább az önkéntes munka a járvánnyal sújtott időszakban is.

A tagozat elnöke ezúton is szívből köszöni a szolgálatot adó polgárőrök elhivatott munkáját, az állami és civilszervezetek részéről a felajánlott védőeszközöket, adományokat, amelyek a munka hatékonyságát illetve biztonságát segítik.