Új autóval óvják a biztonságot

2021. szeptember 13. 10:33
Átvehette kedden az Őrszem Polgárőr Egyesület azt a terepjárót, amelynek beszerzésére a Magyar Falu Programban mintegy 4,5 millió forintos támogatást nyert a 25 éve működő szervezet.
20210913-nogradkocsiAz eseményen Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke elmondta: a sikeres pályázatnak köszönhetően még zavartalanabbá válhat Mátranovákon a szolgálatellátás.
 
Bodor Ernőné polgármester úgy fogalmazott, hogy a külterületi településrészek biztosítását az előző autóval már nehezen tudták megoldani.
– Az új terepjárónak hála a polgárőrök még hatékonyabban végezhetik munkájukat, amellyel nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a községünkben a közbiztonságra nem lehet panasz. A rendőrséggel is jó a kapcsolatunk – emelte ki Bodor Ernőné, aki maga is tagja a polgárőr-egyesületnek.

Az átadón a Magyar Falu Programról és jelentőségéről ejtett szót dr. Becsó Károly országgyűlési képviselő.
– Az elmúlt közel három évben, csaknem húsz célterületet érintve, több mint kétszáz nyertes pályázatot tudtunk kihirdetni a kelet-nógrádi térségben. Ezekkel olyan problémákat tudtunk orvosolni, amelyek megoldására nem volt más lehetőség. Ide sorolható a polgárőrök gépjárműbeszerzése is – mondta dr. Becsó Károly.
Becsó Zsolt országgyűlési képviselő hozzátette: a Magyar Falu Programban a Falusi Civil Alap nyújt lehetőséget az egyesületek tevékenységeinek támogatására.
– A polgárőrszervezet a megye egyik legnagyobb, több mint háromezer tagot számláló civil egyesülete. Vass Miklós 30 éves munkájának köszönhető, hogy Nógrád települései közül majdnem százban működik polgárőrség. Jól szerepelnek a civil alap pályázatain is – fejtette ki Becsó Zsolt, aki példaértékűnek nevezte a mátranováki önkormányzat, valamint a megyei és a helyi polgárőrség együttműködését, illetve további támogatásáról biztosította a megyei polgárőrszervezeteket.

forrás: Boon.hu