145 zsák szemetet szedtek össze

2016. május 02. 20:07
145 zsák szemetet szedtek össze

Április 30-án már reggel 8 órától elkezdték szedni a szemetet Törtelen a polgárőrök, hogy ezzel is részt vállaljanak a TeSzedd! önkéntes akcióban.

A törteli polgármesteri hivatal előtt már korán reggel szép számmal gyülekeztek az önkéntesek, hogy munkájukkal segítsék az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási igazgatósága által meghirdetett TeSzedd! akciót. A Polgármesteri Hivatal dolgozóihoz csatlakoztak a Törteli Faluvédő Polgárőr Egyesület tagjai, a közmunkaprogramban résztvevők, a Kisebbségi Önkormányzat tagjai, a Törteli vadásztársaság tagjai és még sokan mások, így összesen negyvenhárman vettek részt az akcióban. Indulás előtt az önkéntesek munkavédelmi oktatásban részesültek, valamint megkapták a hulladékgyűjtő zsákokat, védőkesztyűt, és már indulhattak is a csapatok a kijelölt helyszínekre.

Pál Antal, a Törteli Faluvédő Polgárőr Egyesület Elnöke arról adott hírt, hogy a szemétszedési akció keretén belül megtisztították Törtel belterületi utcáit, sőt a külterület egy részén is sikerült az illegális hulladéklerakókat felszámolniuk. Összesen 145 zsák szemetet sikerült összegyűjteni, amiből csak a Törteli Faluvédő Polgárőr Egyesület 50 zsák (!) hulladékot gyűjtött össze.