Az autó-felderítést oktatták Szentendrén

2016. február 22. 20:30
Az autó-felderítést oktatták Szentendrén
Újabb fejezetéhez érkezett a Pest Megyei Polgárőr Szövetség képzési programja, február 20-án a körözött autók felderítésére, megtalálására kaptak az érdeklődők elméleti és gyakorlati oktatást.
A Pest Megyei Polgárőr Szövetség speciális továbbképzésének keretében a körözött gépjárművek felderítésével foglalkozó polgárőröknek tartottak elméleti és gyakorlati oktatást a Szentendrei Rendőrkapitányság segítségével.
Az "Első Motorvéd" Polgárőr Egyesület kezdeményezésére Kovács István, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség körözött gépjármű referense szervezte meg az oktatást annak tematikáját és metódusát, ehhez csatlakozott Ikladi Endre az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítő Tagozatának a vezetője is.
Sánta László büszkén mutatja fel polgárőr igazolványát
A kezdeti rövid rendőrségi eligazítást követően dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte a jelenlévő 43 polgárőrt és balesetmentes napot kívánt. Az alkalmat kihasználva a Pest megyei elnök ünnepélyes keretek között adta át Sánta Lászlónak a polgárőr igazolványát, akinek – ahogy dr. Bilisics Péter mondta - a szakmai és gyakorlati tapasztalatával jelentősen erősödtek a megyében lévő polgárőrök.

Csatári Ferenc a Sigmoid Kft. képviseletében nem csak a szoftvert és a hardvert mutatta be, hanem a háromórás elméletet követő háromórás gyakorlati feladat ellátásához is biztosította a szükség szerint technikai eszközöket.
Varga Pál rendőr törzszászlós csak azért utazott Szegedről Szentendrére, hogy a polgárőröknek a gyakorlati teendőkhöz adjon hasznos tanácsokat.

A Szentendrei Kapitányság rendőrei a polgárőrök jelzései alapján 5 forgalomból kivont és 14 lejárt műszakival közlekedő járművezetővel szemben foganatosítottak intézkedést. A végrehajtott napi feladatokat értékelve a rendőri és polgárőri összefogás "jeles osztályzata" került a szolgálati naplóba bejegyzésre.