Dunabogdányban is Bemutatkozott a Polgárőrség

2019. július 24. 09:16
Dunabogdányban is Bemutatkozott a Polgárőrség
A Terézvárosi Család- és Gyermekjóléti Központ idén is megrendezte Dunabogdányban a nyári táborát a Terézváros Önkormányzata által fenntartott gyermeküdülőben. A táborba nagyrészt egyszülős családok jelentkeztek és olyanok, akik nem engedhetnének meg maguknak egyhetes nyaralást saját önerőből. Július 14-én a Polgárőrség tevékenységével és működésével ismerkedhettek meg a családok.
A Gödöllői Ózon - Pajzs 2100 Környezetvédő és Polgárőr Egyesület, valamint a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Készenléti és Ellenőrzési Egysége motoros és technikai bemutatót tartottak, illetve a gyermekeket a felállított mobil KREASZ pályán a helyes gyalogos és kerékpáros közlekedésre tanították. Tantermi foglalkozás keretében a részvevők megismerkedhettek a Polgárőrségnél rendszeresített technikai eszközökkel és formaruházattal. Délután folyamán a Pest Megyei Polgárőr Szövetség lovasai Dunaharasztiból érkezve színesítették programjaikkal a napot, ahol a lovas polgárőr munkán túl a családok lehetőséget kaptak lovaglásra is. A nap záró akkordjaként a gödöllői polgárőr egyesület emléklapot adott át az aktívan résztvevő családoknak.
Az eseményen résztvevő ifjú polgárőrtől az érdeklődő fiatalok első kézből kaphattak információt a tevékenységükről – közölte Fehér Attila esetmanager, az Ózon - Pajzs 2100 Környezetvédő és Polgárőr Egyesület tagja.