Egy nap alatt meglett a létra tolvaj

2016. szeptember 30. 22:05
Egy nap alatt meglett a létra tolvaj
Egy nap alatt előkerült a lopott létra és az elkövető is Verőcén, ami a polgárőr-rendőr összefogásnak köszönhető.

2016. 09. 15-én délután, a Verőcei Polgárőrség járőr szolgálatot teljesítő tagjainak feltűnt, hogy az általuk már jól ismert K. J. verőcei lakos, a Lugosi utcában, a vállán egy alumínium létrával sétál, és azt több helyen is megpróbálja értékesíteni. Nem sokkal ezután értesültek róla, hogy ugyanaz nap délelőttjén a Zombori utca egyik családi házának udvaráról ismeretlen tettes eltulajdonított egy alumínium létrát. Később az is a polgárőrség tudomására jutott, hogy K. J. a létrát egy Lugosi utcában lakó személynek eladta.
Ezen információkat a polgárőrök a Verőcei Rendőrőrs parancsnokának átadták, ami után a körzeti megbízott a polgárőrökkel közösen másnapra közös akciót szervezett.
2016. 09. 27-én 20.30 perckor a Lugosi utcában lakó személy házánál a körzeti megbízott a polgárőrökkel közösen megjelentek, aki elmondta, hogy a létrát K.J. nevű személytől vásárolta. A létra a tulajdonosának bemutatásra került, aki egyértelműen azt felismerte. Ezután a rendőr- polgárőr járőrszolgálat K. J.-t, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt felkutatta. Nevezett személyt a rendőr-polgárőr közös járőr 23. 50 órakor Verőce, Maros utcában igazoltatta, majd a Váci Rendőrkapitányságra további intézkedés céljából, előállította.