Életmentésben segített az ifjú polgárőr

2022. január 07. 10:12
Életmentésben segített az ifjú polgárőr

Életmentésben vett részt a Hegyvidéki Polgárőr Egyesület ifjú polgárőre, aki mesterséges lélegeztetésben részesítette január 5-én reggel Budapesten, az egyik villamosmegállóban összeesett középkorú férfit.

Sajti Ervin az ürömi Hegyvidék Polgárőr Egyesület ifjú polgárőre január 5-én reggel az iskolába menet Budapesten a villamosról leszállva meglátott egy férfit a földön, akit egy nő éppen újraélesztett. Azonnal odasietett, megkérdezte tud-e valamiben segíteni, majd a földön fekvő férfi mellé térdelt és mellkaskompresszióval igyekezett fenntartani a légzést. Ezt addig végezte, amíg a közben értesített mentők a helyszínre nem érkeztek.

A fiatal polgárőr ezután sem hagyta magára a bajbajutott férfit, segített a mentőápolónak az ellátásban, tartotta az infúziót, sőt még egy rövid időre újra átvette a mesterséges légzésfenntartást, amíg a mentőápoló visszaszaladt az eseti kocsihoz egy újabb felszerelésért.

Nagyon megrázó volt ez az élmény, hisz ez volt életem első éles újraélesztése – meséli Sajti Ervin. – Szerencsére tudtam mit kellett tennem, hisz ezeket a fogásokat már tanították az iskolában és többször is részt vettem elsősegélynyújtási képzésen. Kicsit fura volt, hogy a villamosmegállóban sok volt a bámészkodó, mégis csak ketten vettünk részt az életmentésben.

Az eset miatt Ervin elkésett az iskolából, ám senki nem volta felelősségre, sőt mi több az osztálytársak és a tanárok elismerését is kivívta. 

Ezúton is gratulálunk Ervin bátor helytállásának.

 
Kisgyermekként már polgárőr akart lenni

Sajti Ervin 17 éves. Elmondása szerint már gyerekkora óta be akartam lépni a polgárőrök közé mert látta, hogy édesapja is polgárőr. „Nekem a polgárőrködés mindig is kikapcsolódást jelentett. Jó érzés tenni valamit a közjóért és szeretném, ha édesapám is büszke lenne rám.”

forrás: PMPSZ