Elismerés a világbajnokság biztosításáért

2016. augusztus 25. 23:33
Elismerés a világbajnokság biztosításáért
Polgárőrök biztosították a Sarlópusztán megrendezett 27. Elöltöltő Fegyveres Világbajnokságot.

Fontos sportlövészeti esemény zajlott le 2016. augusztus 13-21 között a Pest megyei Sarlópusztán, ugyanis ekkor rendezték meg a 27. Elöltöltő Fegyveres Világbajnokságot. A versenyre 26 országból közel 350 lövész érkezett, hogy részvételükkel is elősegítsék a történelmi lövészsportok közép-kelet európai újrahonosítását. Az esemény súlyát jelezte, hogy fővédnökök között tisztelhették a szervezők dr. Semjén Zsolt miniszterelnö-helyettest, dr. Pintér Sándor belügyminisztert, dr. Simicskó István honvédelmi minisztert valamint dr. Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját.

Mivel népes volt a versenyen indulók száma, és illusztris a támogatása, ezért is volt megtisztelő, hogy Németh Balázs, a verseny szervezőbizottságának vezetője felkérte a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökét, hogy a polgárőrök segítsék a verseny biztonságos lebonyolítását. 

A gyakorló napokon napi 12 órában 4 fő a versenynapokon 25 fő segítette a felkészülést a versenyzőknek és a bíróknak – közölte dr. Bilisiscs Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. – A rendezvény lebonyolításában a Pest megyei polgárőrök mellett az ifjú polgárőrök is kivették részüket.

A verseny sikeres lebonyolítása után a szervezők köszönetet mondtak a polgárőröknek. Németh Balázs hangsúlyozta: Szeretném ismételten megköszönni a segítséget, melyet nekünk nyújtottak a Pest megyei polgárőrök. A helytállásuk nélkül a VB sikere egészen biztosan veszélyben lett volna. A Pest Megyei Polgárőr Szövetség fontos támogatását kiemeltük a Belügyminiszter úrnak írt köszönő levelünkben is."