Évnyitó szolgálatok Pest megyében

2020. január 06. 19:28
Évnyitó szolgálatok Pest megyében
Január elsején is szolgálatban voltak a Pest megyei polgárőrök, két külterületi akciót is szerveztek.

A hidegre fordult időjárással együtt jelentős mértéket ölt Pest megye déli részén a közvetlenül az erdei kitermelés területéről eltulajdonított fa mennyisége. Szakosodott, tervvel, szállító eszközökkel, rakodókkal rendelkező "banda" károsítja a helyi erdőtulajdonosok értékeit. Az Újlengyeli Polgárőrség szervezésével 2020. január elsején átfogó külterületi megelőzési akció vette kezdetét. Az összefogás nagyságát érzékelteti, hogy tucatnyi támogató "civil", érintett cég is részt vett az akcióban, továbbá csúcstechnológiás bűnmegelőzésre szolgáló megfigyelő eszközök kerültek összpontosításra az akciót összefogó Pest Megyei Polgárőr Szövetség részéről.
A Pest Megyei Polgárőr Szövetség Tagszervezetei közül egységesen minden megkeresett egyesület jelezte partnerségét a bűnmegelőző akció sorozatban. A köteléktagok összehangolása a feladatok megosztása során láthatják el önkéntes, ingyenes tevékenységüket a közösség érdekében.
Horváth Gábor polgárőr légi felderítés közben
A Pest megyei polgárőrök emellett nem csak a falopást, hanem az illegális szemétlerakást is vissza akarják szorítani.  Horváth Gábor a Pest Megyei Polgárőr Szövetség légi szakterület koordinátora Török Tamással együtt a levegőből, egy girokopter fedélzetéről 2020. január elsején Sülysáp - Gödöllő - Veresegyház - Csörög - Dunabogdány útvonalon illegális szemétlerakó helyeket keresett. Az 1 óra 40 perces repülés alatt hatalmas területet bejártak, hiszen a girónak 140 km/h az utazósebessége. Sajnos, több település külterületén észleltek szennyeződést - mondta el dr. Bilisics Péter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.