Gázolt a vonat Verőcén

2016. március 16. 21:29
Gázolt a vonat Verőcén
Tragikus vasúti baleset helyszínén segédkeztek a verőcei polgárőrök. Egy ember életét sikerült megmenteniük.

Március 12-én este 8 órától hajtottak végre a Rendőrséggel együtt bűnmegelőzési akciót a polgárőrök Verőcén. Az akcióban a rendőrök mellett 9 fő polgárőr látott el szolgálatot. Este 10 óra előtt nem sokkal segélykiáltásokra lett figyelmes a vasútállomást ellenőrző járőr. Azonnal a hang irányába siettek, és a peronra érve azt tapasztalták, hogy egy erősen vérző, súlyos fejsérüléstől szenvedő 35 év körüli férfi kiabál segítségért. Az illető elmondta, hogy a barátja a peronról a sínekre esett, ő bemászott a pályatestre, hogy segítsen neki, de közben jött egy vonat, ami elől neki sikerült elugrania, ám az elsodorta. De a barátját azonban nem sikerült kihúznia. Ekkor észlelték a járőrök, hogy a sínek között egy holtest fekszik.
A polgárőrök azonnal értesítették a Rendőrséget, a Mentőket. A baleset helyszínére érkező mentők a sérült állapotát stabilizálták, majd kórházba szállították.
A polgárőrökre akkor hárult a legnagyobb feladat, ugyanis 8 fővel sorfalat álltak a holttest mellett hogy eltakarják a menetrend szerint érkező személyvonat utasai elől. Továbbá a gázoló szerelvény kb. 1000-1200 méterre tudott csak megállni a helyszíntől és az utasokat át kellett szállítani egy másik érkező szerelvényre a nyílt pályán ezért az átszállást 6 fővel segítették. Biztosították a veszteglő szerelvényről az utasok épségben történő átszállását a másik vonatra.
Horváth Zsolt egyesületi elnök arról is hírt adott, hogy a polgárőrök a helyszínelés végéig segítették a rendőrök, vasúti dolgozók munkáját.