Gépjármű-felderítés Pest megyében

2016. szeptember 21. 22:57
Gépjármű-felderítés Pest megyében

A Budaörsi és az Érdi Rendőrkapitánysággal közös akcióban vettek részt a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Készenléti és Ellenőrzési Egység motorosai, hogy közös erővel szűrjék ki a kötelező biztosítással nem rendelkező, lopott illetve körözött gépjárműveket.

 

A Zsaru-CAR Polgárőr Egyesület által üzemeltetett rendszám felismerő technika segítségével közel hatezer járművet ellenőriztek a Budaörsi és az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai 2016. szeptember 20-án Törökbálint, illetve Budaörs területén, akiknek munkáját a nemrégiben megalakult Pest Megyei Polgárőr Szövetség Készenléti és Ellenőrzési Egységének motoros polgárőrei segítették.

Dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke arról adott tájékoztatást, hogy az ellenőrzés során sajnos ismét volt lejárt műszakival, vagy a forgalomból hivatalosan kivont járművel közlekedő sofőr. A motoros polgárőrök számára még szomorúbb volt az a tény, hogy több olyan motorost is találtak, akinek nem volt meg a megfelelő kategória vizsgája, illetve az ellenőrzésen fennakadt olyan robogós és gépkocsivezető is, aki egyáltalán nem rendelkezett vezetői engedéllyel.