Hangosbemondóval az idősek védelméért

2020. március 24. 21:38
Hangosbemondóval az idősek védelméért
Az albertirsai polgárőrök folyamatosan járják a város utcáit és hangosbemondón keresztül kérik az időseket, hogy #maradjanakotthon.   

Albertirsán, az Önkéntes Polgárőr Egyesület Albertirsa tagjai immár negyedik napja folyamatosan járják az utcákat, és a szolgálati autóra szerelt hangosbemondón keresztül kérik a lakosságot, hogy maradjanak otthon – mondja Szemők István elnök. – A veszélyhelyzet kihirdetése után azt tapasztaltuk, hogy sem a fiatalok, sem az idősek nem vették komolyan a kormány kérést, ezért az önkormányzattal történt egyeztetés után, a polgármester felkérésére tájékoztató kampányt indítottunk. A kezdeti meglepetésen túl ma már azt tapasztaljuk, hogy nem csak az idősek, de a fiatalok is megértették, hogy a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet nem vicc.
Szemők István elmondta, hogy felvilágosító járőrszolgálat során nagyon sok kilométert tesznek meg, aminek költségeihez az önkormányzat is hozzájárul.

A 12 ezres városban egyébként kettő polgárőr egyesület működik, akik jól együtt tudnak dolgozni a város közbiztonságáért.