Idős férfi keresése lóhátról

2016. április 30. 10:43
Idős férfi keresése lóhátról
Lovas polgárőrök segítettek az Ócsán eltűnt idős ember megtalálásában.
Az Ócsa Városi Polgárőrség elnöke Boros Tibor értesítést kapott 2016. április 28-án, hogy eltűnt egy idős személy, akit gyámjai jelentettek. Az illető egészségügyi állapota indokolttá tette az azonnali keresés elrendelését. Az elnök azonnal értesítette az egyesület lovas csoportjának tagjait is, akik közül Boros Fruzsina és Valóczki Melinda rögtön nyeregbe pattantak, hogy eleget tegyenek a feladatnak.
Mint minden személy keresésénél, jelen esetben is nagyon fontos volt a gyorsaság, hiszen a bácsi járókerettel indult útnak, betegsége miatt nehezen mozog, ezen kívül időskori demenciában is szenved. Miután pontos személyleírást kaptak a bácsi ruházatáról, koráról és állapotáról, azonnal a felkutatására indultak.
A polgárőrök éberségének és szakmai felkészültségének köszönhetően a lovas hölgyek 16:28 perckor, a lakhelyétől körülbelül 5 kilométerre megtalálták a keresett személyt. Miután azonosították az illetőt, jelezték az elnök felé a sikeres személykeresési akciót, aki Fucskó Ádám polgárőrrel a megadott helyszínre sietett, majd az idős embert elvitte a hozzátartozókhoz.

Mint megtudtuk, a bácsinak az ijedtségen és fáradtságon kívül más baja nem esett.