Jogosítvány nélkül, ittasan vezetett

2021. január 18. 18:41

Segítségnyújtásban, majd ittas járművezető elfogásában segítettek a budakeszi polgárőrök.

20210118-pest-reszegA Pest Megyei Polgárőr Szövetség 24 órás ügyeletének felkérésére január 16-án védőfelszereléseket osztottak ki 24 Pest megyei településen a Budakeszi Városi Polgárőr és Katasztrófavédelmi Egyesület tagjai. Munkájuk végéhez közeledve 19 óra körül egy alaposan összetört autóra lettek figyelmesek Sóskút Fő utcáján, melyben a vezetője még benne ült.

Gyorsan a segítségére siettek, amikor is kiderült, hogy az autó vezetője ránézésre is erősen ittas, kommunikációra nehezen képes. Elmondása alapján sértetlen állapotban van, de önként elmondta, hogy nincs vezetői engedélye. A gépkocsivezetőnek segítettek kiszállni a gépjárműből, majd az autó kulcsát elkérték a polgárőrök megőrzésre és értesítették a rendőrséget. Ekkor a bűnelkövető agresszívvá vált, több alkalommal megpróbálta a helyszínt elhagyni, előbb öngyilkossággal, majd gyilkossággal fenyegetőzött. A rendőrség kiérkezésekor sem volt együttműködő, többször fenyegető agresszív stílusban közölte, hogy ő már több, mint 10 évet ült emberölésért.

A férfit a bilincselést követően a rendőrök előállították az Érdi Rendőrkapitányságra. A balesetben szerencsére más jármű nem volt érintett.

forrás: Pest Megyei Polgárőr Szövetség