Környezetvédelmi ifi tábor Szigetújfalun

2016. augusztus 18. 23:59
Környezetvédelmi ifi tábor Szigetújfalun

A hagyományoknak megfelelően idén is megtartották Szigetújfalun a „Madárlátta” környezetvédelmi ifjúsági tábort.

 

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség és a Szigetújfalui Polgárőr Egyesület szervezésében július 25-30 között zajlott le az évtizedes hagyományokra visszatekintő „Madárlátta” környezetvédelmi ifjúsági tábor.
A közel 120 táborozó fiatal szerteágazó, a helyi polgárőr egyesület aktív közreműködésével jobbnál jobb programon vehetett részt – adta hírül dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. - Volt dunai átkelés, vadászkutya bemutató, éjszakai vadles, erdészek vezetésével erdőjárás, kenuzás a nagy Dunán 6 személyes kenuval, lövészet kisöblű sportpisztollyal és sportpuskával, parlagfű ismeretek és felismerés, délutánonként erdei lovaglás, csillagászati megfigyelések, napkollektor készítés, éjjeli bátorság próba, kézműves foglalkozások, kürtőskalács készítés és még sok-sok érdekes program.  
A táborban Szigetcsép, Szigetszentmárton, Ráckeve, Szigetújfalu tanulói a támogatóknak köszönhetően térítés mentessen vettek részt. Mint megtudtuk, a hatalmas felhőszakadás is csak átmenetileg tudta elmosni a tábort, a gyerekek hazamentek szárazruháért és este visszajöttek a tábortűz mellé.

A tábort meglátogatta Domi Ágnes és Mészáros Péter a Zöld Jövő Környezetvédelmi Egyesülettől, akik példaértékűnek tartották az ott végzett szakmai és felvilágosító munkát, egyben köszönetet mondtak Ernszt Károly főszervezőnek, családjának, valamint a táborban részvevő pegagógusoknak.