Köszönet a Pest megyei polgárőröknek

2019. július 29. 13:18
Köszönet a Pest megyei polgárőröknek
"Szövetségünk elnökeként, ezúton szeretném közvetlenül megköszönni, hogy 2019. július 13. és 14. napon, Táborfalva, Örkénytáborban – képviselt Szövetségünk által fémjelzett – rendezett Polgárőr Lovassági Napok Versenyrendezvény technikai lebonyolításában ilyen aktívan, kitartóan közreműködtek a Pest Megyei Polgárőr Szövetség tagegyesületeinek a tagjai." Ezt Vaskó Attila, a Magyar Lovas Szabadidősport Szövetség elnöke írta dr. Bilisics Péternek a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökének. A teljes levél lentebb olvasható.

Pest Megyei Polgárőr Szövetség
2040 Budaörs, Kinizsi u. 2.
Dr. Bilisics Péter Elnök Úr részére

Tárgy: Humánerő biztosításáért történő köszönetünk kifejezése


Tisztelt Elnök Úr, Kedves Péter,

Szövetségünk elnökeként, ezúton szeretném közvetlenül megköszönni, hogy 2019. július 13. és 14. napon, Táborfalva, Örkénytáborban – képviselt Szövetségünk által fémjelzett – rendezett Polgárőr Lovassági Napok Versenyrendezvény technikai lebonyolításában ilyen aktívan, kitartóan közreműködtek a Pest Megyei Polgárőr Szövetség tagegyesületeinek a tagjai, és kérlek engedd meg, hogy részletekbe bocsátkozzak, rávilágítva együttműködésünk nagyszerű eredményeire:

2019.07.13. nap

Polgárőr Járőrvezetői verseny I. -II. fokozatban: A teljes pályaszolgálat polgárőrökből állt, ugyan ezen a napon sok „önkéntes” polgárőr is segítséget nyújtott, azonban az Ócsa Város Polgárőr Egyesület, és az Újlengyeli Polgárőr Egyesület tagjai alkották a pályaszolgálat bázisát. Ezen túl eszközök tekintetében is utóbbi egyesület biztosította a pályaelemek egy részét, pl.: díjnégyszög, kordonok...

2019.07.14. nap

Az egyéb Egyesületek nagylétszámú eltávozása és versenynevezések végett, a versenynapon kizárólag a Ócsa Város Polgárőr Egyesület, és az Újlengyeli Polgárőr Egyesület bonyolította a pályák berendezését, illetve a teljes nap pályaszolgálatát – leeső rudak visszaállítása -, ezen a napon. A Versenynap 16 szakági kategóriát biztosított a lovasok számára, az országban elsőként a Lovaspolgárőr Járőrvezetői Versenyt is mely nagyban népszerűsíti majd - elképzelésünk szerint - a Lovaspolgárőrök tevékenységét, bevonva ezzel a civil lovasokat a rendszerbe. További „siker” szám volt a Tájékozódási verseny is, melynek megrendezéséhez szükséges Támogatásukat ezúton is köszönünk! A versenynapon 137 nevezést bonyolítottunk az említett számú szakági számokban!

Áttekintve, a két nap – a bemutatókon kívül kalkulálva – közel 200 lovas nevezést hozott, mely nagyobb szám mint a bemutatókon résztvevő, meghívott lovasok száma! Mindebből következően Szövetségeink összefogását a jövőre nézve is gyümölcsözőnek ítélem, tekintve a Lovas csoportok bővítése – mint elhangzott a vezetői beszédekből – célja a Polgárőr Szövetségnek!
Ezúton köszönjük a Lovassági Napok Vándordíj megalapítását is! Annak külcsíne igen megkapó, rendkívüli ízlésre vall! A lovasok nagy szeretettel fogadták azt! Következő levelemben összefoglalva meg küldöm a vándordíjjal díjazottak névsorát, kategóriáját is.
Továbbá köszönetet kell mondanom a színes eszközparkért, mely emelte a pályák színvonalát, így a hajó elem, így az autók!

Összefoglalva, csak remélni tudom, hogy Elnök Úr is hasonló pozitív tapasztalatokkal tekint a jövőbe, melyre vonatkozó egyeztetési időpontját, kérem jelölje is meg számomra, amikor is szóban folytathatnánk a leendő közös együttműködés támpontjainak kialakítását.

Ismételt Köszönettel:

Kelt: Tököl, 2019.07.19.

Vaskó Attila
Magyar Lovas Szabadidősport Szövetség
Elnök