Köszönetnyilvánítás a segítségnyújtásáért

2016. március 21. 09:54
Köszönetnyilvánítás a segítségnyújtásáért
A szóbeli köszönet mellett írásban is kifejezte háláját az a 41 éves kecskeméti férfi, aki március 15-én Kecskemétre szeretett volna eljutni, de a GPS beirányította őket az erdőbe, ahol elakadtak. A férfit és utasát a helyi polgárőrök valamint a pilisi rendőrök találták meg, és segítették ki.

Pest Megyei Polgárőr Szövetség
Dr. Bilisics Péter
Székhely: 2440 Százhalombatta, Ifjúság út 7/A

Tisztelt Bilisics Péter Elnök Úr!

Szeretnék Önnek és hívatása követelményeinek maximálisan eleget tevő, emberségből, segítségnyújtásból, technikai tudásból kitűnő kollégájának köszönetet mondani.
A tegnapi napon, vagyis 2016. 03. 15-én autóval hazafelé menet eltájolt a GPS, így a Csévharaszti borókás Természetvédelmi területére jutottam, ahol a személygépkocsimmal egy erdő közepén elakadtam az est folyamán, ahonnan 2 órás próbálkozás során sem sikerült kijutnunk. Mobil telefonon felhívtam a Rendőrség, a Tűzoltóság, Katasztrófavédelem telefonos segélyszolgálatát, ahonnan a Tűzoltóság, és a Katasztrófavédelem részéről konkrét segítségnyújtásról biztosítottak. Eközben a Rendőrségtől elindultak a keresésünkre. Először is terepjárót és segítséget kértek a közeli polgárőrtől Kaszala Jánostól (Csévharaszt Polgárőrség), majd együttesen megindultak felkutatni bennünket.
Előzményként leírnám, hogy a tegnapi napon hagytam el az asztmám miatt Kórházat 3 hét kezelés után, így én, ill. az idős barátom (Zsigmond Rudolf, aki kísérőként volt velem az autóban) nagyon megrendültünk, ahogy 2 óra – számunkra- küzdelemmel eltöltött idő után rájöttünk, hogy semmi esélyünk kikerülni a szorult helyzetünkből. Sajnos nekem többször volt már pánikrohamom, amit rendkívül nehezen lehet átvészelni, főleg egy ilyen helyen, ill. eddig 12 műtéten estem át különböző okok miatt, az egészségi állapotom így eléggé megromlott, a több mint 150 kilós súlyom miatt a mozgás nehezemre esik. A velem lévő Zsigmond Rudolf idős barátom is komoly egészségügyi problémáktól szenved (amit itt nem részletezek), így mindkettőnknek egy rémálom kezdett kirajzolódni a ránk sötétedő erdőben. – ezeket a magánjellegű információkat azért osztom meg Önnel, hogy átérezhesse milyen nehéz helyzetbe kerültünk.
Már fel is adtuk, hogy az erdő mélyéről kijutunk, és a sok telefonálgatással sem jutottunk előre, amikor is felhívott bennünket egy rendőr törzsőrmester, aki kikérdezett részletesen az útirányunkról, és a lehetséges helyzetünkről, érdeklődött egészségügyi állapotunkról, és megnyugtatott bennünket!!! Közölte, hogy elindultak a keresésünkre. Innentől kezdve szinte folyamatos telefonos kapcsolatban voltam a törzsőrmesterrel, ill. a vele szolgálatot teljesítő törzsőrmester asszonnyal – mindketten rendkívül empatikusak, segítőkészek voltak, végig nyugtatgattak bennünket, hogy semmiképpen ne aggódjunk, rövidesen megtalálnak bennünket, miközben Kaszala János a kereső terepjárót vezette.
Mivel nagyon rossz volt az út és még az erdőben is mélyen betévedtünk, így elhúzódott a keresés, de az Ön kollégái folyamatosan tartották bennünk a lelket és megállás nélkül kutattak tovább. Megjegyzem, hogy a tegnapi napon havas eső, és ólmos eső is esett út közben, az idő hideg volt, holdfogyatkozás miatt, és a borús ég miatt az erdőben teljes sötétség volt, az esti folyamatos eső miatt teljesen eláztunk, sárosak, átázottak voltunk.) A Polgárőrség terepjárójával a két rendőr és a helybeli polgárőr, azaz hárman megérkeztek hozzánk, és mielőtt elkezdték az autó mentését alaposan kikérdeztek bennünket, vizsgálva az egészségügyi állapotunkat. A lejtős helyszín miatt nem csak mi estünk keltünk a sárban, hanem a szolgálatot teljesítő rendőrök is többször megcsúsztak, teljesen sárosak lettek, a polgárőr a terepjárójukat vezetve segítette koordinálni, húzni-vonni a megfeküdt járművemet.
A polgárőr a saját lakására vitt bennünket ahol kávét, ásványvizet kaphattunk, amíg a rendőrök intézkedtek a mentők kiérkezéséről. A polgárőr úr felesége is felkelt az éjszakába, hogy megkínáljon bennünket meleg itallal, sajnos a gyerekeket is felébresztettük, de a segítőkész család tagjai jelezték, hogy időnként ez előfordul egy polgárőr családjánál, amiért nem neheztelnek a segítőkész családfőre.

NAGYON HÁLÁSAK VAGYUNK MINDKETTEN AZ ÖNZETLEN ÉS GYORS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS MIATT!!!!!!!!!!

De nemcsak mi, hanem aggódó rokonaink, barátaink is, akiknek nem állt módjukban segíteni, de ők is velünk izgulták át az egész estét. Szeretnénk köszönetet mondani még egyszer a Csévharaszt, és Kakucs közötti segítségünkre érkező Kaszala János úrnak, Csévharaszt polgárőrének, Hajnal Vivien rendőr törzsőrmester asszonynak és Bogdán György rendőr törzsőrmester úrnak.

Tisztelt Bilisics Péter Elnök Úr!

Az Ön Kollégája Kaszala János, és a két rendőr társa nagyon megindítóan viselkedtek velünk, a Rendőrség szlogenjét érezhettük munkavégzésük közben, amikor is Szolgáltak és Védtek bennünket!

Kecskemét, 2016. 03. 16.
Tisztelettel, és hálás köszönettel:
Víg László és Zsigmond Rudolf

 
Kapcsolódó cikk: Segítettek a csévharaszti polgárőrök