Közlekedésbiztonsági verseny Pest megyében

2016. október 18. 21:39
Közlekedésbiztonsági verseny Pest megyében
2016. október 8-án, szombaton tartotta meg az oktatással egybekötött I. Közlekedésbiztonsági háziversenyét az Ócsa Városi Polgárőrség.

Néhány hónappal ezelőtt fogalmazódott meg az ötlet Gacsal István, az Ócsa Városi Polgárőrség Felügyelő Bizottságának elnöke fejében, hogy mi lenne, ha a polgárőrök egy egységes oktatásban részesülnének, melyet egy vizsga is követne. Az eredeti ötlet kiegészült egy vezetéstechnikai pálya kiépítésével is, hiszen szerves része a polgárőrség munkájának az autóval való közlekedés és biztosítás. Ezért Szeredi Sándor és Riegel Tibor egy erre az alkalomra speciálisan kiépített pályát hozott létre, a Halászy Károly Általános Iskola zsákutca parkolójában. Az előadások során a rendőrségi oktatást Lengyel Zoltán járőrvezető tartotta, a gyermekvédelmi előadást pedig Inczeffy Zsuzsa, aki a mindennapokban pedagógusi hivatása mellett családsegítő munkatársként is tevékenykedik. Az elsősegély oktatást Scherer István mentésirányító vezényelte le, aki az elmélet mellett gyakorlatban is szemléltette a leggyakrabban előforduló helyzeteket. Külön hangsúlyt fektetett az újraélesztésre, amit a megjelenteknek gyakorlatban is be kellett mutatniuk.
Az elhangzott előadásokból aztán tesztet is írtak a polgárőrök, amely kiegészült még KRESZ, alapvető polgárőri feladatok ellátására vonatkozó, és helyismereti kérdésekkel. A nap végére mind a harminc polgárőr sikeres vizsgát tett.

Az Ócsa Városi Polgárőrség ezzel a nappal egyfajta hagyományt kívánnak bevezetni, mivel a polgárőrségnél fontos a folyamatos tanulás, képzés.