Lefülelte a betörőt a SZEM-füles szomszéd

2021. július 06. 12:24
Százhalombattai szomszédjához tört be a gyanú szerint az a 62 éves férfi, aki elvitt egy csavarbehajtót, és illegális szállításra összekészített különféle szerszámokat. A sértett észrevette és kérdőre vonta.
20210706-szemszbattaEgy 70 éves férfi jelezte a rendőröknek 2021. július 4-én reggel, hogy szomszédja kertjébe átmászott valaki, és befeszítette a fészer ablakát.  Összekészített egy sarokcsiszolót, egy menetvágót, egy fúró készletet, egy hosszabbítót és egy csavar behajtót. A bejelentő figyelt a házra a tulajdonos távollétében. Megszólította a hívatlan látogatót, aki csak annyit válaszolt: „Törődjön a maga dolgával, én tudom, mit csinálok”.

Amikor újra megjelent más kertjében, a bejelentő figyelmeztette, hogy hívják a rendőrséget, de erre csak annyi merész válasz érkezett, hogy „Na és akkor mi van, ha hívják?”. Az lett, hogy a percek alatt kiérkező érdi rendőrök a helyszínen elfogták.

Kihallgatásakor Gy. Imre a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte el, bár azt nem tagadta, hogy a szomszédja telkére átment, de azt állítása szerint csak átszökött kutyái miatt tette.

Az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást ellene.

A Szomszédok Egymásért Mozgalom (SZEM) olyan bűnmegelőzési program, amelynek lényege, hogy a lakóközösségek tagjai figyeljenek egymásra, tartsák szemmel az ideiglenesen gazdátlan ingatlanokat, maradjanak éberek és jelezzék a rendőrségnek, ha gyanús és ismeretlen járművet, idegeneket látnak!

forrás: Police.hu