Őrzők napja az Autó Mentes Napon

2016. szeptember 28. 22:10
Őrzők napja az Autó Mentes Napon
Szeptember 22-én immár második alkalommal került megrendezésre Szentendrén az "Őrzők Napja", amin a polgárőrök is képviseltették magukat.

Szentendre Város Önkormányzata 2016. szeptember 22-én, a már hagyományos Európai Autómentes Nap programsorozathoz csatlakozva, városi rendezvényt szervezett a Duna Korzón, melyhez idén II. alkalommal csatlakoztak a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Készenléti és Ellenőrzési Egység motorosai, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Szentendrei Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságának egysége és a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia Központi Kiképző Bázisának munkatársai.

A kilátogató gyerekek és felnőttek színvonalas kutyás rendőr, intézkedéstaktikai bemutatót láthattak, majd a katasztrófavédelem és a rendőrség közös baleseti szimuláció, mentési bemutatóját. A bemutatók közötti időben számos lehetőség várta a gyerekeket, katonai akadálypálya, trafi futás, ügyességi kerékpár pálya, KRESZ teszt kitöltés és még sok-sok minden. Bízunk benne, hogy a hagyomány nem szakad meg, és jövőre újra sokan kilátogatnak a programokra.