Polgárőrök fogták el a keresett gyilkost

2019. június 18. 16:26
A feltételezések szerint egy biatorbágyi fiatal brutális módom meggyilkolta 18 éves húgát, majd elmenekült. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a gyanúsított felkutatását, akit végül a polgárőrök kerítettek kézre.
Papdi Róbert

A sóskúti polgárőröktől érkezett a jelzés, hogy  szükség lenne a lovasok segítségére egy feltételezett gyilkos előkerítésében, aki tette után elmenekült, feltételezések szerint Biatorbágy külterületén bujkálhat valahol – idézte fel az eseményeket Papdi Róbert polgárőr. – Azonnal telefonon kerestem a kollégáimat, hogy csatlakozzunk a keresőcsapathoz. Négy lóval kezdtük meg a kutatást a búzatáblában, ahol a rendőrök csatárláncban vizsgálták át a területet. Felosztottuk a területet, mi is két csapatra váltunk szét. Nem kellett sokat várni, Lovász László polgárőr társam, aki a másik csapatban volt szólt, hogy a búzatábla egyik részén felfedezték a körözött személyt – mondta a lovas vezető.
A polgárőrök ezt követően egy csapatba fejlődve kezdték megközelíteni a gyanús területet. A távoli dombra érve jól látható volt, hogy valaki lehet a búzában, mert több helyen le van tarolva a növény.
– Az egyik tarolás mellett elhaladva láttam, hogy egy alak kúszik a földön, azonnal megfordultam, a kollégáimmal körbe vettük.  A negyedik társunk a rendőrökért indult, addig mi hárman közre fogtuk és feltartóztattuk. Nem állt ellen, követte az utasításainkat. Fel voltunk arra is készülve, ha esetleg nekünk támad. Azt jól tudtuk, hogy nincs fegyvere, erre előzetesen rákérdeztünk a rendőröktől. Szerencsére sikeres volt az elfogás, a rendőrök megbilincselték a fiatalembert.
Papdi Róbert elmondta: Jó érzés volt egy ilyen sikeres akcióban részt venni, főként, hogy ők találták meg a keresett személyt.

Szerző: Erdős Csaba