Prevenciós tábor fiataloknak

2016. augusztus 08. 19:26
Prevenciós tábor fiataloknak

Második alkalommal tartották meg az ÉLD ÁT AZ ÉLETET tábort a Váci Egyházmegyei Karitasz Ceglédi Csoportjának szervezésében.

 

A tábort azért indították, hogy a gyerekek – fiatalok elé negatív szenvedélyek helyett pozitív mintát állítsanak. Természetesen mindezt úgy, hogy a káros függőségek hatásaival is megismerjék. A meghívott vendégek között volt gyógyult alkoholista, aki az életéről mesélt a gyerekeknek, illetve olyan is, aki a játékfüggőség hatásait mesélte el. Ezek mellett pozitív szenvedélyeket állítottak a fiatalok elé, többek között a sportot, a zenét, művészeteket. Ellátogattak a Ceglédi Sporttörténeti Gyűjteménybe, a Ceglédi Aqua Centrumba, a Nyársapáti Gokart pályára, Kecskemétre. Számtalan vetélkedő, verseny, pontszerző játék, számháború színesítette a programot.

Böndő-Szegedi Szilvia arról adott hírt, hogy a pozitív szenvedélyek bemutatása kapcsán a szervezők meghívták a táborba a Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület képviselőit is, akik interaktív előadást tartottak. A polgárőrök meséltek munkájukról, a rendőrségtől való különbözőségükről, a ruhájukról, és válaszoltak a kérdésekre. A fiatalok kíváncsiak voltak például arra, hogyan lehet valaki polgárőr, mi van akkor, ha az ismerőseik közül valaki eltűnik, kinek kell szólni, ha látják, hogy valahol lopják a fát, stb. A polgárőrök is megerősítették azt, ami a tábor fő mondanivalója, miszerint minden nagy bajnak ellenszere lehet a közösség, ahová az egyén tartozik. A rossz társaság gyakran visz negatív függőségek irányba.

Gigor István, a Cegléd-Bedei Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy amióta polgárőr számtalan barátja van, rengeteg ismerősre tett szert. „A Polgárőrség egy olyan közösség, ahová jó tartozni, hisz év közben is van lehetőségünk a közös találkozásokra – mondta, majd hozzátette – Egy ilyen tábor nagyszerű lehetőség mindenkinek, nem csupán arra, hogy potenciális ifjú polgárőr fiatalokkal találkozhatnak, hanem be tudják mutatni a Polgárőrséget, mint egy olyan közösséget, ahová jó tartozni.”