Rajzpályázat a természetért

2016. február 17. 20:03
Rajzpályázat a természetért
A hagyományokhoz híven idén is meghirdette a Pest Megye Polgárőr Szövetség a természet szeretetére és védelmére felhívó, gyerekeknek szóló rajzpályázatot.

A Csepel-szigetközép Földtulajdonosok Közössége, a Pilisi Parkerdő Zrt. valamint a Pest Megyei Polgárőr Szövetség immár kilencedik alkalommal írt ki rajzpályázatot általános iskolák részére. Ráckeve, Szigetcsép, Szigetszentmárton, Szigetújfalu települések tanulói négy korcsoportra osztva (1-2 osztály; 3-4 osztály; 5-6 osztály; 7-8 osztály) aquarel, tűzzománc, olajfestés, grafika műfajban készítettek kiváló alkotásokat "ember és természet" témakörben. Ernst Károly polgárőr rövid megnyitóját követően németül és magyarul színvonalas műsorokat adtak elő az iskola tanulói.

Több mint 300 jobbnál jobb alkotás érkezett, ezekből választotta ki a Nemes Ferenc polgárőr (képzőművész) által vezetett zsűri azt az 50 alkotást, amit értékes könyvjutalommal díjaztak dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke jóvoltából is.

Az eredményhirdetésre zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a Szigetszentmártoni Általános Iskola aulája, ahol egy kiállítás keretében megtekinthették a kiállított műveket, majd állófogadás keretében vendégelték meg a megjelenteket, akik csillogó szemmel kérdezték dr. Bilisics Péter, hogy "ugye jövőre is lesz pályázati lehetőség" és próbálták megtudni, hogy mi lesz annak a témaköre, hiszen az minden esztendőben változik.

 A rajzverseny dijjazott képei