Repülő polgárőrök a környezetvédelemért (+ videó)

2020. június 03. 09:50
Repülő polgárőrök a környezetvédelemért (+ videó)

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség több mint egy éve indította el az Apolló Projektjét és hozta létre a Könnyűrepülő Tagozatát.   


A Pest megyei polgárőrök eddig is sokat tettek a környezetük védelméért, a megelőzésért, az illegális fakitermelések visszaszorításáért, a terménylopások, szemétlerakások megakadályozásáért. A Könnyűrepülő Tagozat ezeket még jobban megtudja majd erősíteni, sőt felülről könnyebb ellenőrizni a tűzgyújtási tilalmak betartását illetve a parlagfüves területeket felderítését.

A környezetvédelem a polgárőrség mindennapjaiban egyre nagyobb hangsúlyt kap, fontos, hogy ne csak beszéljünk róla, hanem tegyünk, cselekedjünk, mielőtt még hatalmas károkat okozunk magunknak – mondja dr. Bilisics Péter a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. – Próbáljunk meg minél kevesebb szemetet termelni, kevesebb áramot fogyasztani. Ha úgy adódik, autó helyett közlekedjünk busszal és egyéb közlekedési eszközökkel. Esetleg biciklivel vagy gyalog. A testmozgás sosem árt. Ebben a tudatban igyekszem én is élni az életemet úgy alakítani, hogy minél környezettudatosabb legyek.  

A Pest Megyei Polgárőr Szövetség ezzel a kisfilmmel szeretné szemléltetni, hogyan élnek meg egy légijárőr-szolgálatot, esetleg a levegőből milyen módon tudják segíteni a földi járőrtársakat. A felvétel Szentkirály – Dány – Zsámbok – Vácszentlászló - Valkó külterületeinek ellenőrzéskor készült.
Pilóták: Szabó Zoltán és Horváth Gábor.