Segítettek a csévharaszti polgárőrök

2016. március 20. 15:04
Segítettek a csévharaszti polgárőrök
Elakadt az erdei úton március 15-én egy férfi és utasa az autójukkal Csévharaszt külterületén, akiknek a helyi polgárőrök és a pilisi rendőrök segítettek.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Monori Rendőrkapitányság Pilisi Rendőrőrs két járőre 2016. március 15-én 21 óra 30 perc körüli időben megjelent Csévharaszt külterületén, mivel onnan egy sárban elakadt gépjárműről érkezett bejelentés. A járőrök egyike ekkor telefonon felvette a kapcsolatot a bejelentővel, hogy tőle pontosabb információkat szerezzen a tartózkodási helyükkel kapcsolatban. A 41 éves kecskeméti férfi elmondta a rendőrnek, hogy Kecskemétre szeretett volna eljutni, de a GPS beirányította őket az erdőbe, ahol elakadtak. A bejelentő és utasa is megijedt, mivel régóta tartózkodtak az erdőben.
A rendőrök felvették a kapcsolatot a Csévharaszti Polgárőr Egyesület vezetőjével és segítséget kértek tőle, mivel az erdőben a szolgálati gépjármű is elakadt volna és a polgárőrök terepjárója alkalmasabb volt a helyszín megközelítésére. Ezt követően a bajba jutott személyektől kapott információk alapján a járőrök és a segítségükre siető polgárőr megtalálták a két férfit, majd a terepjáróval sikerült az elakadt autót kihúzni a sárból. Ezután a rendőrök a férfiakat kivitték az erdőből és útbaigazítást adtak a részükre.