Szolgálat a zarándoklás biztonságáért

2016. szeptember 13. 11:58
Szolgálat a zarándoklás biztonságáért
Több településen átvonuló zarándok menetet biztosított a Pest Megyei Polgárőr Szövetség nemrégiben felállított új szervezeti egysége.

A Galga menti Élő Rózsafüzér Zarándoklat került megrendezésre szeptember 10-én, ami Turán, Galgahévízen, Hévízgyörkön, Bagon, Aszódon és Kartalon keresztül vonult végig.
A hat települést érintő közel 250 fős menet két irányból indult. Aszód, Tura majd Hévízgyörkön találkozván haladtak tovább Kartalra. A falvak főútján haladt végig és két helyszínen keresztezte a 30-as számú főútvonalat. A rendezvény biztosítási feladatainak végrehajtása során a helyi polgárőrök mellett először működött közre a Pest Megyei Polgárőr Szövetség a nemrégiben megalakult Készenléti és Ellenőrzési Egysége. Ennek a szervezetnek elsődleges feladata, hogy Pest megye területén olyan nem szokványos polgárőr feladatokat lásson el, ahol speciális tudásra van szükség.

A tagok közt vannak például speciális mentők, tűzoltásban jártas személyek, sárkányrepülők, motoros és lovas polgárőrök, akik nem alapfeladatként, hanem felkérésre látják el a szolgálatot – mondja dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. – A közel húszfős egység tagjai jellemzően havária feladatok ellátására lesznek bevethetők, illetve a különleges feladatok ellátására szakosodnak annak érdekében, hogy a rájuk bízott faladatokat maximális tudással és profizmussal lássák el. 

Dr. Bilisics Péter még hozzátette: a saját településeiken a balesetmentes és zökkenőmentes áthaladást biztosító, valamint az útvonalat végig kísérő Egyesületeknek és Polgárőreiknek a feladatellátása dicséretes és példaértékű volt.