Közlekedésbiztonsági nyílt nap Hajdúnánáson

2016. szeptember 15. 18:27
 Közlekedésbiztonsági nyílt nap Hajdúnánáson
A helyi rendőrök közlekedésbiztonsági tanácsok mellé a KRESZ tesztlapot kitöltők számára láthatóságot elősegítő ajándékokat is adtak.

Az autós, motoros és kerékpáros balesetek visszaszorítása, a járművek műszaki állapotának javítása és a vezetéstechnikai tudás bővítése céljából egy gazdasági társaság, a Hajdúnánási Önkormányzat, a Hajdúnánási Rendőrkapitányság és a helyi polgárőr egyesület közösen közlekedésbiztonsági napot szervezett 2016. szeptember 10-én a cég műszaki vizsgaállomásán.
A nyílt nap célja az volt, hogy a felhívják a közlekedők (gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas) figyelmét a biztonságos, balesetmentes közlekedésre és arra, hogy milyen fontos a szülők példamutató magatartása. A programon a gazdasági társaság díjmenetesen átvizsgálta az oda érkező járműveket közlekedésbiztonsági szempontból és a kisebb beállításokat elvégezték.
A rendezvényen a hajdúnánási rendőrök a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal és a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesülettel közösen felnőttek és gyermekek számára – közlekedésbiztonsággal kapcsolatos – gyakorlati bemutatókkal, KRESZ tesztek kitöltésével színesítették a programot. Az érdeklődők többek között kipróbálhatták az autó és a motor szimulátort, valamint az úgynevezett „részeg szemüveget”. A KRESZ tesztlapot kitöltők láthatóságot elősegítő ajándékokat kaptak a rendőröktől.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság