250x100 Biztonság konferencia Rimócon

2014. november 30. 16:49
250x100 Biztonság konferencia Rimócon
Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Nagy László rendőr ezredes, Nógrád megye rendőrfőkapitánya és Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke számolt be 2014. november 28-án Rimócon, a „250x100 Biztonság" mintaprogramról.
A rendezvényt Beszkid Arnold, Rimóc község polgármestere nyitotta meg, majd dr. Nagy László rendőr ezredes, a Nógrád megyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte a megjelenteket. A rendőrfőkapitány elmondta, hogy a rendőrség a projekt fő célkitűzéseivel azonosulva aktívan szerepet vállal az érintett települések közbiztonságának javításában, és maximálisan támogatja a polgárőrség munkáját. Az országos program célja a lakosság szubjektív közbiztonságérzetét hangsúlyozottan figyelembevevő, az átlagtól eltérő közbiztonsági kihívásokkal rendelkező településeken megvalósítható középtávú polgárőr cselekvési célok, illetve prioritások kijelölése, a végrehajtás módjainak meghatározása, kiemelt támogatása és a fejlesztés folyamatos biztosításával hozzájárulni az életminőséget javító közbiztonság fenntartásához. A bűnmegelőzési mintaprogramban Nógrád megye két városa és tizenhárom községe vesz részt, így Salgótarján, Bátonyterenye, Karancsalja, Cered, Zabar, Szilaspogony, Nógrádszakál, Nagylóc, Rimóc, Nógrádmegyer, Őrhalom, Mátraverebély, Jobbágyi, Kálló és Vanyarc.

„250x100 Biztonság” konferencia Rimócon (fotó: police.hu)Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, hogy a megyei polgárőr szervezeteknek szorosan együtt kell működnie a rendőrséggel, a rendészeti szervekkel, egyben működésüket ki kell terjeszteni és hatékonyabbá kell tenni. A napi gyakorlati munka részévé kell tenni a program biztonsági-, bűnmegelőzési-, bűnüldözési tevékenységének összehangolását.
Beszédében dr. Túrós András többek között kihangsúlyozta, hogy ezt a programot végre kell és lehet hajtani. A feladatok végrehajtását számon fogják kérni, és egyben motiválják az érintett polgárőröket az abban történő aktív közreműködésre, annak céljából, hogy a településeken a lakosság közbiztonságérzete javuljon és csökkenjen a jogsértések száma.
Becsó Zsolt országgyűlési képviselő örömmel fogadta az együttműködés kezdeményezését, biztosította támogatását, valamint kérte az önkormányzatokat, hogy a rendőrök és a polgárőrök munkáját segítsék.
A rendezvényen részt vettek az érintett települések polgármesterei, a polgárőr egyesületek elnökei, és a rendőrkapitányságok vezetői, valamint a városokban és községekben szolgálatot teljesítő körzeti megbízottak is.
A konferencia zárásaként dr. Nagy László r. ezredes és Vass Miklós elnök megköszönve a támogatást emlékplakettet adott át dr. Túrós Andrásnak, Skuczi Nándornak a megyei közgyűlés elnökének, Becsó Zsolt országgyűlési képviselőnek és Beszkid Arnold polgármesternek.
Az együttműködés megerősítéseként a résztvevők egy emlékfát is elültettek.