A balesetmentes közlekedés a cél

2014. október 23. 11:22
A balesetmentes közlekedés a cél
Körözés alatt álló járművezető is belehajtott abba a fokozott ellenőrzésbe, amit a tatabányai rendőrök végeztek polgárőr segítséggel.
Újabb fokozott ellenőrzést tartottak a Tatabányai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2014. október 21-én a megyeszékhelyen. A rendőrök az Árpád úton ellenőrizték a járművezetőket. Az egyenruhások a folyamatos, a nap 24 óráját lefedő közterületi jelenlétükkel azt szeretnék elérni, hogy Tatabányán és környékén kevesebb legyen a baleset, illetve ha történik is, annak ne legyen súlyos, vagy halálos a kimenetele. Az egyenruhások emiatt fordítanak kiemelt figyelmet a passzív biztonsági eszközök használatára.

A 2014. október 21-i ellenőrzés tapasztalata szerint továbbra is sok, de a korábbi ellenőrzések eredményeit összehasonlítva egyre kevesebb a szabálytalanul közlekedő járművezető, aki nem használja a biztonsági övét, mely nem egy esetben már életet mentett. Legutóbb négy sofőr kapott közigazgatási bírságot emiatt. Olyan járművezetővel szemben is több esetben intézkedtek a tatabányai rendőrök, akik vezetés közben kézben tartották mobiltelefonjukat. Egy autóst feljelentettek a járőrök, mert gépkocsija ki volt vonva a forgalomból. Az egyenruhások minden esetben felhívták a sofőrök figyelmét a balesetmentes közlekedésre, a közúti közlekedés szabályainak maradéktalan betartására.

A fokozott ellenőrzés során egy körözött személyt is elfogtak az egyenruhások. Az akcióban részt vevő polgárőr által üzemeltetett gépjármű felderítő eszköz jelzett találatot egy gépkocsinál, melyet a rendőrök megállítottak. Kiderült, hogy a sofőr eltiltás hatálya alatt áll, a Keszthelyi Rendőrkapitányság csalás vétség elkövetése miatt pedig elfogatóparancsot adott ki ellene. A 33 éves tatabányai férfit az egyenruhások előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vételét követően a fogdára vitték.