A polgárőrök is segítették az elfogást

2014. október 26. 14:28
A polgárőrök is segítették az elfogást
A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 15 éves magyarnándori fiú ellen.
A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján 2014. október 25-én 18 óra 50 perckor érkezett a bejelentés a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, miszerint Magyarnándorban egy idős férfi házába ismeretlen személy betört és a sértett pénzkazettáját, a benne lévő pénzzel, személyes okiratokkal együtt eltulajdonította. A rendőrök a helyszínen adatgyűjtést végeztek, és az elsődleges intézkedések között nyomkövető kutyát is indítottak. A kutya a feltételezett elkövető - a sértett dédunokája - lakóhelyéig vezette az egyenruhásokat, aki a lakásáról idő közben ismeretlen helyre távozott, ám a helyi polgárőrök felkutatták, és a rendőrök elfogták.

A nyomozók az eltulajdonított pénzkazettát és a benne lévő eltulajdonított összeg egy részét, sértett személyes iratait lefoglalták, a fiút a rendőrkapitányságra előállították, és gyanúsítottként kihallgatták.