A zavartalan szórakozásért

2015. augusztus 17. 19:55
A zavartalan szórakozásért
A pásztói és a bátonyterenyei rendőrök a polgárőrökkel együttműködve ügyeltek a szórakozni és kikapcsolódni vágyók biztonságára.
A nyári rendezvények és programok széles választéka is sok látogatót vonzott 2015. augusztus 8. és augusztus 16. között Pásztó és Bátonyterenye vonzáskörzetébe. Az elmúlt héten megrendezett Mátraalja Fesztiválnak a pásztói strand, míg a III. Palóc Világtalálkozónak a bátonyterenyei Gyürky-Solymossy kastély adott otthont; és szintén a napokban tartották Mátraverebély - Szentkút kegyhelyen a hagyományos Nagyboldogasszony Főbúcsút. A rendezvényre az ország minden részéről, valamint a határon túlról is sokan érkeztek.

A zavartalan pihenés érdekében a rendőrség is fokozott figyelmet fordított a pihenni vágyó családok és a rendezvényeken résztvevők biztonságára. A bűncselekmények megelőzése érdekében figyelemfelhívó táblák kerültek kihelyezésre, valamint a rendőrök tájékoztató kiadványokkal hívták fel a résztvevők figyelmét a tömegrendezvények veszélyeire, a bűnmegelőzés fontosságára, az áldozattá válás megelőzésére. Az egyenruhások és a polgárőrök közös járőrszolgálattal láttak el fokozott közterületi szolgálatot és hozzájárultak a programok zavartalan lebonyolításához, a térség közbiztonságának fenntartásához, továbbá az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének növeléséhez.

A rendezvények biztosításában a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztálya, a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság, valamint a Pásztói Rendőrkapitányság rendőrei, valamint a pásztói, héhalmi és tari, továbbá a bátonyterenyei, mátraverebélyi és a nógrádmegyeri polgárőr egyesületek tagjai vettek részt.

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság