Együtt a 250x100 Biztonság megvalósításáért

2014. november 05. 10:20
Együtt a 250x100 Biztonság megvalósításáért
A feladatokat és célkitűzéseket meghatározva közös cselekvési programtervet írt alá a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a 250x100 Biztonság nevű mintaprogram sikeres megvalósításáért.
A 250x100 Biztonság elnevezésű országos program célja a lakosság biztonságérzetét hangsúlyozottan figyelembevevő, az átlagtól eltérő közbiztonsági kihívásokkal rendelkező településeken (településrészeken) megvalósítható (megvalósítandó) középtávú polgárőr cselekvési célok, illetve prioritások kijelölése, a végrehajtás módjainak meghatározása, kiemelt támogatása és a fejlesztés folyamatos biztosításával hozzájárulni az életminőséget javító közbiztonság fenntartásához.

Dr. Nagy László r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke 2014. október 30-án a polgárőrség által kezdeményezett 250x100 Biztonság mintaprogramban foglaltak eredményes megvalósítása, az érintett települések közbiztonsági helyzetének javítása és a rendőr-főkapitányság által vállalt feladatok minél hatékonyabb végrehajtása érdekében közös Cselekvési Programtervet írt alá.
A komplex biztonság megteremtése és fenntartása, az állampolgárok életminőségének, közérzetének, hangulatának javítása az általános intézkedéseken túl megköveteli, hogy nagyobb hangsúlyt fektessenek a település, a környezet helyi adottságaira és ezek alapján kerüljenek meghatározásra közbiztonságot érintő intézkedések, és alkalmazott bűnmegelőzési módszerek.
Nógrád megye területén két város és tizenhárom község került be a mintaprogrammal érintett települések sorába. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Cselekvési Programtervében meghatározott feladatok végrehajtásával a polgárőrségi mintaprogram célkitűzéseivel a rendőrség azonosulva aktívan szerepet vállal az érintett települések közbiztonságának javításában, és maximálisan támogatja a polgárőrség munkáját. A program megvalósításában a polgárőrség, a rendőrség és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács együttműködik.

 

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság