Élesben ellenőriztek

2014. október 21. 10:51
Élesben ellenőriztek
Zsilipként zárták le a október 17-én a Mária Valéria hídról érkező járművek elől az utat a rendőrök, hogy a polgárőrök segítségével az ellenőrző-áteresztő pontoknál ellenőrizték a járművezetőket és a gépkocsikat.
Fokozott ellenőrzést tartottak a rendőrök 2014. október 17-én Esztergomban. Az egyenruhások a Szlovákiából Magyarország területére behajtó járműveket állították meg. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság csapaterős századának esztergomi és dorogi szakaszának tagjai átnézték a sofőrök és a járműben utazók iratait és átvizsgálták a gépkocsikat.

A fokozott ellenőrzés során a rendőrök összesen 252 személyt igazoltattak és 225 járművet ellenőriztek. Szabálysértés miatt összesen 38 személlyel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, egy esetben közigazgatási eljárást indítottak, öt személyt pedig figyelmeztettek az egyenruhások. Az akcióban az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű Felderítő Tagozatának tagja is részt vett, aki egy rendszámfelismerő műszerrel segítette a rendőrök munkáját és adott jelzést az egyenruhásoknak - közölte a Komáropm-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.