Elfogták el a mezőkeresztesi betörőket

2014. október 11. 20:30
Elfogták el a mezőkeresztesi betörőket
Az Emődi Rendőrőrs körzeti megbízottjai egy helyi polgárőr közreműködésével fogták el azt az öt főből álló társaságot, akik a gyanú szerint csaknem egy tucat helyre törtek be.
A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást P. László 38 éves, N. István 30 éves, I. Zsolt 35 éves, H. Nobert 35 éves és M. Zoltán 39 éves mezőkeresztesi lakosokkal szemben.

A nyomozás kiinduló adatai szerint a későbbi gyanúsítottak 2014. október 5-én 1 óra 45 percet megelőzően betörtek egy nyékládházi családi házba, ahonnan egy értékes televíziót tulajdonítottak el. A betörőket a helyszíntől nem messze az Emődi Rendőrőrs körzeti megbízottjai a helyi polgárőr segítségével elfogták, majd a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították.
Az öt gyanúsított közül a nyomozók előtt egy személy tett részletes beismerő vallomást, aki további bűncselekmények elkövetését is beismerte.
A terhelteket a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk indítványozására a Miskolci Járási Ügyészség felé, akik közül az eljáró nyomozási bíró 2014. október 8-án H. Norbert és M. Zoltán gyanúsítottak további fogvatartását rendelte el.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság