Ellenszegült a járművezető

2014. október 16. 12:22
Ellenszegült a járművezető
Rendőr és polgárőr együtt intézkedett azzal az ellenszegülő gépjárművezetővel szemben, aki nem állt meg egy ellenőrzés során.
Közös járőrszolgálatot látott el a nagyigmándi körzeti megbízott és a település egyik polgárőre 2014. október 12-én hajnalban. Egy nagy sebességgel közlekedő személygépkocsit akartak megállítani ellenőrzés céljából, de a járművezető nem állt meg a rendőr jelzésére. Az egyenruhás hiába szólította fel megállásra, a hangosbemondón keresztül kapott utasítást a sofőr figyelmen kívül hagyta és tovább növelte autója sebességét. A körzeti megbízott és a polgárőr Tárkányig követte a kocsit és a benne ülőket. A falu egyik családi háza előtt érték utol a járművet, melyet a 41 éves H. Zsolt vezetett. A férfi nem igazolta magát, helyette járművével az udvarba, onnan pedig a garázsba hajtott. H. Zsolt kiszállt a kocsiból, de továbbra sem volt együttműködő, iratait nem adta át a körzeti megbízottnak és megpróbált alkoholt fogyasztani. Az egyenruhás megakadályozta és testi kényszer alkalmazását követően a segítségére érkező kollégákkal a férfit előállította a Komáromi Rendőrkapitányságra, ahol kábítószer-gyorstesztet és alkoholtesztet alkalmaztak vele szemben. Mindkettő eredménye pozitív lett.
H. Zsolt ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított a rendőrség - adta hírül a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.