Fokozottan figyeltek a SUN fesztiválon

2014. július 31. 12:23
Fokozottan figyeltek a SUN fesztiválon
Határozott fellépés volt a közbiztonságért és a drog ellen a Bercel-Csobánkapusztán most befejeződött hatnapos fesztiválon.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és szervei, a Készenléti Rendőrség, és más rendőr-főkapitányságok állománya, a polgárőrség munkatársainak bevonásával biztosítottak állandó rendőri jelenlétet a 2014. július 22. és 2014. július 27. közötti időben Bercel-Csobánkapusztán megrendezett fesztiválon és annak környékén. Ennek célja elsősorban a környező települések, és a fesztiválon résztvevők biztonságának, a biztonságos és nyugodt szórakozás körülményeinek garantálása, valamint a bűncselekmények elkövetésének megelőzése, megszakítása volt. A hat napos rendezvény ideje alatt a Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer birtoklás, fogyasztás miatt összesen 48 fővel - 35 külföldi, 12 magyar állampolgár - szemben, míg vagyon elleni bűncselekmény, és garázdaság elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt

7 személlyel szemben indított büntetőeljárást. Kábítószer birtoklás bűntett elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt négy férfi őrizetbe vételét rendelte el a hatóság, és tekintettel a tőlük lefoglalt kábítószergyanús anyagok nagy mennyiségére, vizsgálják a kábítószer kereskedelem gyanúját is. A rendőrök összesen mintegy 2800 gramm tömegű kábítószergyanús anyagot foglaltak le a gyanúsítottaktól.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya járművezetés ittas vagy bódult állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy külföldi állampolgárral szemben - őrizetbe vétele mellett - indított büntetőeljárást.

A rendőrség az elmúlt évhez hasonlóan idén is fokozott figyelmet fordított a rendezvény ideje alatt annak területén, és környékén a közlekedésben bekövetkező esetleges torlódások megelőzésére. A fesztivál biztonsági szolgálatának munkatársai minden nap szoros együttműködésben dolgoztak a rendőrökkel a jogellenes cselekmények megakadályozása és megelőzése érdekében.

 

Dankóné Nagy Éva Livia Nógrád Megyei rendőr-főkapitányság