Időben érkeztek

2016. január 14. 17:40
Időben érkeztek
Egy testvérpárt mentettek meg a kihűléstől a helyi rendőrök és polgárőrök Debrecen külterületén.

A Debreceni Rendőrkapitányság Kertségi Rendőrőrsének körzeti megbízottja 2016. január 8-án a helyi polgárőrökkel Halápon, Nagycserén és Fancsikán láttak el közös szolgálatot. Az ellenérzés során nagy figyelmet fordítottak a hátrányos szociális helyzetű emberekre, akik Debrecen külterületein található tanyákon élnek. Ez az intézkedés különösen fontos a téli időszakban, amikor a magukról nehezen gondoskodni tudó emberek fokozott veszélynek vannak kitéve. A rendőrök és polgárőrök az ellenőrzések során érdeklődtek az ott lakóktól, hogy van-e bármire szükségük és ismernek-e olyan személyeket, akiknek segítségre van szükségük.
A járőrszolgálat alkalmával 19 óra 45 perckor a rendőrök és polgárőrök leellenőriztek egy halápi tanyát, mert olyan információ jutott a tudomásukra, hogy ott egy testvérpár lakik, akiknek nincs tűzifájuk és segítségre szorulnak. A körzeti megbízottak a fűtetlen, romos házban megtalálták a két férfit, akik az ágyban feküdtek és teljesen át voltak fázva. A kihűlés veszélyére tekintettel a rendőrök mentőt hívtak az 56 és 58 éves férfiakhoz, akiket az ellátásukat követően egy helyi szociális egyesület munkatársai krízisautójukkal a helyi hajléktalanszállóra vittek.

A téli időjárásra tekintettel a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a fedél nélkül élőkre, az utcán magatehetetlen állapotba került személyekre, a segítségre szorulókra. Ha a hideg időben közterületen vagy fűtetlen otthonukban veszélybe került emberekről tudnak, hívják a 112-es segélyhívószámot. A rendőrség intézkedik, szükség esetén a mentők és a katasztrófavédelem munkatársainak, valamint szociális területen dolgozó szakembereknek a segítségét kéri.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság