Kiemelkedő a polgárőri együttműködés Szabolcsban

2015. március 15. 21:07
Kiemelkedő a polgárőri együttműködés Szabolcsban

A 2014-ben végzett munkáját értékelte és tisztújító gyűlést tartott a Szabolcs – Szatmár - Bereg Megyei Polgárőr Szövetség.

Nyírbátorban tartotta tisztújító és évértékelő közgyűlését 2015. március 14-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség. Az elnökség tagjainak megválasztását követően Somogyi János, megyei elnök értékelte a szövetség előző évi tevékenységét.

A 2014-es év a külterületi biztonság éve volt, a polgárőrök a szolgálatok harmadát a külterületeken teljesítették. A 2015-ös év az oktatás-képzés éve lesz a polgárőrségnél. Főbb célkitűzéseik között határozták meg továbbá a közbiztonság javításához hozzájáruló programok kiszélesítését. A megyei Polgárőr Szövetség kiemelkedőnek, példaértékűnek értékelte az együttműködést a megyei rendőr-főkapitánysággal és a társszervekkel.

 

A közgyűlésen dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a polgárőr mozgalomban végzett tevékenységéért Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozat kitüntetésben részesítette a megyei rendőrfőkapitányt, dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornokot. A főkapitány a közrend, a közbiztonság és a bűnmegelőzés terén kifejtett tevékenységéért Sárkányölő Szent György emlék pakettel jutalmazta

  • Váradi Lászlót, a Demecseri Polgárőr Egyesület elnökét
  • Pásztor Mihályt, a Timári Polgárőr Egyesület elnökét
  • Majláth Györgyöt, az Obsitos Őr- Polgárőr Egyesület elnökét
  • Vaszily Sándort, a Kisvárdai Polgárőr Egyesület elnökét
  • Bulátkó Róbertet, a Nyírbélteki Polgárőr Egyesület tagját
  • valamint Horváth Csabát, a Zsurki Polgárőr Egyesület tagját.

 

 Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság