Közlekedésbiztonsági akció Nógrádban

2014. november 16. 12:01
Közlekedésbiztonsági akció Nógrádban
Rendőrök és polgárőrök tartottak fokozott ellenőrzést Nógrád megye közútjain.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, illetve a megye területén található rendőrkapitányságok közlekedésrendészeti állománya a megyei polgárőr szövetség tagjaival együttműködve 2014. november 13-án 10 órától közlekedésbiztonsági fokozott ellenőrzést tartottak.

A fokozott ellenőrzés célja az őszi-téli átállással kapcsolatos baleset megelőzési tevékenység, a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a közlekedési balesetek megelőzése, és azok számának csökkentése, súlyossági fokának mérséklése. Az egyenruhások segítő, balesetmegelőző szándékkal állították meg a közlekedésben résztvevőket, és felhívták a gépjárművezetők, kerékpárosok figyelmét az időszak kedvezőtlenebb út - és látási viszonyaira, az időjárásból fakadó lecsökkent látótávolságra, a csúszós útburkolatra. A megváltozott útviszonyok mellett egyben a láthatóságra is felhívták a közlekedésben résztvevők figyelmét. A rendőrök a fokozott ellenőrzés alkalmával megvizsgálták a kerékpárok felszereltségét, a járművek műszaki állapotát, a világítóberendezések hibátlan működését. Tájékoztatást nyújtottak továbbá a járművezetőknek a „Látni és látszani" elnevezésű országos baleset-megelőzési kampányról, melynek keretében lehetőségük van arra, hogy díjmentesen vizsgáltathatják át járműveik világító berendezéseit a kezdeményezéshez csatlakozott szervizeknél, továbbá látásukat is ingyenesen megvizsgáltathatják a kezdeményezéshez csatlakozott optikusoknál.
A balesetek megelőzése érdekében az egyenruhások és a polgárőrök fényvisszaverő prizmát, láthatósági mellényt, kerékpárcsengőt, fényvisszaverő szalagot, továbbá a Nógrád Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szóróanyagait adták át az ellenőrzés alá vontaknak.

 

Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság