Közlekedési akciók rendőrökkel

2014. június 28. 19:48
Közlekedési akciók rendőrökkel
A tiszaújvárosi rendőrök és polgárőrök közösen végeznek közúti ellenőrzéseket a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén.
Az Országos Rendőr-főkapitányság által kiadott feladattervnek megfelelően 2014. május hónaptól folyamatosan tart a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság célirányos fokozott közúti ellenőrzéseket a személyi sérüléses balesetek megelőzése, azok súlyossági fokának csökkentése érdekében.

Az ellenőrzésekből - a már több éves kiváló munkakapcsolatból adódóan - a polgárőrség is kiveszi a részét.
Így volt ez 2014. június 21-22-én is, amikor is két egymást követő napon segítették a rendőrök éjszakai forgalomellenőrző tevékenységét munkájukkal elsősorban Tiszaújváros területén a polgárőrség tagjai.
A polgárőrök támogatásával nagyobb létszámmal, demonstratívan, illetve egy rendőr egy polgárőr párosítással, több ellenőrző csoportot létrehozva, jóval hatékonyabban, egyszerre nagyobb területet lefedve valósult meg az akció.
A két nap eredményei magukért beszélnek, mely során két elfogatóparanccsal körözött személyt sikerült kézre keríteni és további 9 főt előállítani. Az ittasság ellenőrzések során a rendőrök összesen 116 esetben alkalmaztak alkoholszondát a járművezetőkkel szemben, melyből 6 kerékpáros esetében lett pozitív az eredmény. További 8 esetben szabálysértési feljelentést tettek, 16 fővel szemben helyszíni bírságot, illetve 7 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, míg 8 közlekedő figyelmeztetéssel „úszta meg" az általa elkövetett kisebb súlyú szabályszegést.
A rendőrök és polgárőrök közös ellenőrzési a nyár folyamán tovább folytatódnak a balesetek megelőzése, az ittas vezetők kiszűrése érdekében.

(Forrás: Janasóczki Attila rendőr alezredes, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság)