Közös vízparti ellenőrzések Ózd környékén

2014. július 09. 22:36
Közös vízparti ellenőrzések Ózd környékén
Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai 2014-ben egész nyáron, folyamatosan, visszatérően és fokozottan ellenőrzik az illetékességi területen található szabadvizeket és azok környékét, több esetben halőrökkel és polgárőrökkel kiegészülve.
A preventív rendőri jelenlét célja a természetes és mesterséges szabadvizeken - főként a Sajó-folyón, valamint a tavak és patakok környékén - illetve azok közvetlen közelében a fürdőzésre, a vízen- és vízben tartózkodásra, illetve a horgászatra vonatkozó szabályok betartásának ellenőrzése, a tragédiához is vezethető jogsértések (például a tiltott fürdés) megelőzése.

A tapasztalatok szerint a forróság beköszöntével a hőség elől sokan menekülnek a folyó és a környék tavainak vizébe, holott ezt sok helyen nem tehetnék meg.
A szabadvizekben leselkedő veszélyekre (medertörések, mély víz, vizekben lévő tárgyak, erős sodrások) a rendőrök minden esetben figyelmeztetik a tilosban fürdőzőket, amennyiben pedig ez nem bizonyul elégségesnek, úgy akár szabálysértési eljárást is indíthatnak a szabályokat megszegő, önmagukat veszélyeztetők személyekkel szemben.

 

(forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei rendőr-főkapitányság)