Lovas és kutyás járőr Nógrádban

2014. augusztus 06. 15:33
Lovas és kutyás járőr Nógrádban
Nógrád megye négy városában és környező településein láttak el megerősítő szolgálatot nagyobb létszámban a rendőr járőrök, akinek munkáját a polgárőrök is segítették.
Nógrád megyében 2014. augusztus 5-én teljesítettek szolgálatot a Készenléti Rendőrség lovas és kutyás járőrei. Megerősítő erőként összesen 8 fő lovas és 2 fő kutyás járőr érkezett a Balassagyarmati, Pásztói, Rétsági és Szécsényi Rendőrkapitányságok illetékességi területére. A Készenléti Rendőrség munkatársai a víkendházas övezetekben, a gépjárművekkel nehezen megközelíthető helyeken, mezőgazdasági területeken láttak el szolgálatot, melynek célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése, a jogsértő cselekmények megelőzése, megszakítása, továbbá a közlekedési balesetek megelőzése, a zavartalan és biztonságos közlekedés biztosítása volt.
Az állampolgárok találkozhattak többek között Rétság város belterületén, Szátok községben, Balassagyarmaton, Ipolyszögön, Szécsényben, Nagylócon, továbbá Pásztón és a palotási tó víkendházas övezetében is a lovas egyenruhásokkal. A kutyavezetők és négylábú segítőik Diósjenő község területén vigyáztak a rendre.
A Pásztói Rendőrkapitányság illetékességi területéhez tartozó Héhalom községben és az ahhoz tartozó szántóföldekhez vezető földutakon, erdei utakon a helyi polgárőr egyesület tagjaival látott el szolgálatot a Készenléti Rendőrség két lovasa Vezúv és Mécses nevű szolgálati lovaikkal.

 

(Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság)