Migránsokkal teli busz balesetezett Domaszéknél

2021. november 12. 09:25
Súlyos balesetnél segítettek a domaszéki polgárőrök.

20211112-domaszek2021. november 11-én 17 óra 15 perc körül történt Domaszék külterületén, az 1-es dűlőben. A Ford Transit egy balra ívelő kanyarban árokba borult. A járműben 24 határsértő és a sofőr utazott. A rövid időn belül helyszínre érkező rendőrök a sérülteket a járműből kisegítették és azonnal riasztották a mentőket, valamint a tűzoltókat. Ellenőrzésük során a csoport tagjai közül 14-en szír, kilencen szomáliai és egy fő palesztin állampolgárnak vallotta magát. Az öt gyermek, nyolc nő és 11 férfi azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni. A járművet egy magyar férfi vezette. A baleset következtében a mentők mindenkit kórházba szállítottak.


A sofőrt az egyenruhások előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene - őrizetbevétele mellett - embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul eljárás. Az illegális migránsokkal szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el, írja a Police.hu.

Varga Pál, a Domaszéki Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy az egyesülethez érkező jelzés után azonnal a baleset helyszínére mentek, ahol a társhatóságok munkáját segítették, elsősorban területzárási és biztosítási feladatokban.

forrás: CSCSMPSZ