Polgárőrök segítettek az elfogásban

2014. december 01. 19:49
Polgárőrök segítettek az elfogásban
Két körözött személy elfogásában segítettek a Komárom-Esztergom megyei polgárőrök. Az egyiket a bíróság, a másikat a rendőrség kereste. Mindkét férfit a komáromi rendőrök fogták el, és mindkettejüket őrizetbe vette a rendőrség.
Elsőként egy 27 éves nagyigmándi férfit állítottak elő a rendőrök a Komáromi Rendőrkapitányságra 2014. november 29-én. A helyi polgárőrök értesítették az egyenruhásokat, hogy a bíróság által keresett férfi a településen tartózkodik. A férfi ellen 2014. július 29-én adott ki elfogatóparancsot a Tatabányai Törvényszék. Börtönbe kellett volna vonulnia, de a férfi e helyett Németországban bujkált. A bíróság garázdaság vétség elkövetése miatt ítélte el őt. 150 óra közérdekű munkát kellett volna elvégeznie, de nem tette, ezért ítéletét a taláros testület letöltendő szabadságvesztésre változtatta át.

A másik férfit almásfüzítői otthonából vitték a rendőrök a Komáromi Rendőrkapitányságra 2014. november 29-én délután. A 45 éves gyanúsított ellen a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot. Miután az egyenruhások megtudták, hogy a csalás vétség elkövetése miatt keresett férfi ideiglenes lakcímén lehet, felkeresték, majd előállították őt a rendőrségre.

 

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság