Polgárőrre támadtak Dunaújvárosban

2015. augusztus 13. 10:24
Polgárőrre támadtak Dunaújvárosban

A gyors reagálásnak és a polgárőr által adott pontos személyleírásnak köszönhetően a rendőrök hamar elfogták a támadót, aki augusztus 10-én este Dunaújvárosban egy polgárőr nyakából kitépte a nyakláncát. 

2015. 08. 10-én a 20 óra után pár perccel kapta az értesítést a Dunaújvárosi Táborállási Polgárőrség szolgálatot ellátó polgárőrre az egyik társuktól, hogy támadás érte őt hazafelé menet, Dunaújváros belvárosában.
A jelzést követően azonnal a helyszínre sietett Nagy János, Tőkési Imre és Tőkési László polgárőrök, valamint a Dunaújvárosi Rendkapitányság járőrei.
A sértett polgárőr a kiérkező rendőröknek is elmondta amit már a polgárőr társainak is meg tett, miszerint az arany nyakláncát egy középkorú, alacsony, molett testalkatú, barna bőrű, hölgy, aki szoknyát, és sötét blúzt viselt, váratlanul a nyakából kitépte és azzal együtt elfutott.
A jó személyleírás alapján a helyszín környékét a polgárőrök és a rendőrök átvizsgálták. Eközben figyelmesek lettek egy nőre, aki az egyik lépcsőházból lépett ki, és ráillett a személyleírás. A sértett felismerte a nőben a támadóját, aki kitépte nyakából az aranyláncot. A polgárőrök az illetőt a rendőrök odaérkezéséig a helyszínen tartották, majd átadták.

A rendőrök a nőt a kapitányságra előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata.