Rendőrök az iskolák előtt

2015. szeptember 01. 18:23
Rendőrök az iskolák előtt
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság az idei tanévben is kiemelt figyelmet fordít a gyermekek védelmére és balesetmentes közlekedésére.

A 2015. évi iskolakezdéssel kapcsolatos rendőri tevékenységről tartott sajtótájékoztatót Székesfehérváron a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. szeptember 1-jén reggel.

A Fejér megyei rendőrök a tanévkezdéskor „Az iskola rendőre” program keretében demonstratív jelleggel a forgalmasabb időszakokban jelen vannak az iskolák környékén, ahol szükség esetén forgalomirányítással segítik a diákok biztonságos közlekedését. A közlekedők a reggeli és a délutáni időszakban számíthatnak az egyenruhások jelenlétére, akiknek munkáját polgárőrök segítik.

„Az iskola rendőre” program a 2015/2016-os tanévben Fejér megyében is tovább folytatódik. A program célja, hogy a kapcsolattartás érdekében minden iskolának legyen egy rendőre. Az iskolarendőrökhöz tanárok és diákok egyaránt bizalommal fordulhatnak, megbeszélhetik velük problémáikat, kérdéseiket, így megelőzhetőek a diákcsínyek, esetleges szabályszegő magatartásformák.

Illés Mihály rendőr alezredes, a Fejér Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megyében 124 iskola mellett segítik a diákok közlekedését a rendőrök és a polgárőrök. A Németh László Általános Iskola rendőre, Májer László r. százados a sajtótájékoztatón Tinódiné Soós Zsuzsanna igazgató-helyettes asszonynak baleset-megelőzési ajándékcsomagot adott át, amivel a diákok játékosan tanulhatják a KRESZ-szabályokat. 

 

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság